BBC artikull për bandat shqiptare: Si po i rekrutojnë punonjësit e drogës në kampet e emigrantëve në Francë

“Bandat shqiptare po përdorin kampet e emigrantëve në Francën veriore për të rekrutuar punonjësit e drogës, duke u paguar kalimin me gomone në kanalin e Lamnshit për të shkuar në Mbretërinë e Bashkuar,” shkruan BBC në një artikull dedikuar bandave shqiptare të drogës.

Shqiptarët përbëjnë pothuajse një të tretën e 39,000 njerëzve që kanë mbërritur me varka të vogla deri më tani këtë vit, sipas shifrave të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar. Zyrtarët e lartë të policisë dhe emigracionit në të dy anët e Kanalit janë të shqetësuar nga rritja e rolit të ndërmjetësve shqiptarë në lehtësimin e kalimeve.

Në qytetin francez të Dunkirkut këtë verë, dëshmitarët okularë thonë se shqiptarët pushtuan një pjesë të kampit kryesor të emigrantëve.

Hotelet  përreth stacionit, si Hotel Bretagne dhe Le Lion d’Or, kanë krijuar vende të posaçme për emigrantët shqiptarë.

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar thotë se 12,000 shqiptarë kanë mbërritur me varka të vogla këtë vit, pothuajse të gjithë të rinj që udhëtojnë vetëm.

Në Shqipëri, disa zona rreth kryeqytetit Tiranë po thahen nga njerëzit.

Te rekomanduar

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Marketing

Lexo mË tej