Bum padish në SPAK për afera korrupsioni, zyrtarët nxitojnë të kërkojnë të dhëna nëse janë nën hetim

Prokuroria e Posaçme po përballet me një valë të madhe padish për aferat e zyrtarëve publikë.

Duke qenë se ky organ u ngrit me qëllimin për të dërguar pas hekurave emrat e zhytur ne afera, shumë qytetarë, funksionarë dhe organizata kanë kërkuar hetime për funksionarë nga më të ndryshëm. Çdo muaj në SPAK ka afro 10-15 padi për korrupsion. Sipas statistikave të publikuar sot, në janar janë regjistruar 15 procedime penale, 6 prej të cilave për krim të organizuar dhe 9 për korrupsion.

Por ajo që bie në sy është se vetë zyrtarët dhe institucionet i janë drejtuar me shkresa SPAK-ut për të kërkuar informacione nëse janë apo jo nën hetim. Të gjithë duket se i ka kapur frika dhe informohen mbi statusin e tyre. Vetëm gjatë muajit janar në SPAK janë dorëzuar 45 kërkesa për informacione.

Janë kthyer 45 përgjigje për shkresa të ardhura nga institucione të ndryshme lidhur me statusin e zyrtarëve publikë shqiptarë në raport me procedimet penale ndaj tyre”, shprehet SPAK.

Sipas të dhënave të siguruar nga raportet e përmuajshme që nxjerr SPAK, në një vit janë regjistruar afro 130 procedime të reja. Bëhet fjalë për padi për ministra, ish-ministra, deputetë, ish-kryeministra, etj. Po ashtu, ka pasur shumë padi nga qytetarë të ndryshëm.

Padyshim vëmendja më e madhe e të gjithëve është se kur do të trokasë SPAK te “peshqit e mëdhenj”. Aktualisht janë në hetime Ilir Meta, Sali Berisha, djali i këtij të fundit, ndërkohë që duhet theksuar se u dërguar për gjykim Fatmir Mediu. Ka gjithashtu dhe disa dosje që janë të fshehta dhe priten shumë prej tyre. Mbete tani të shohim se çfarë do të sjellë Altin Dumani.

Te rekomanduar

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Marketing

Lexo mË tej