Ekonomi

Profesionet e lira paralajmëruan dërgimin e draftit të ri në Kushtetuese; Ibrahimaj: Po i fusim në taksim për të shmangur abuzimet

Edhe pse profesionet e lira duke përfshirë kontabilistët, avokat dhe mjekët paralajmëruan më herët dërgimin e projektligjit “Për tatimin mbi të ardhurat” në Kushtetuese,...

FMN: Efektet e inflacionit në Shqipëri janë më të ashpra se në BE

Efektet e inflacionit në Shqipëri dhe në Ballkan janë më të ashpra se në Bashkimin Europian, pasi rritja po udhëhiqet nga çmimet e ushqimeve,...

Ekspertët, tregu po ushtron presion për rritjen e pagave, por zgjidhja është te riformatimi i ekonomisë

Pagat e ulëta në vend, në krahasim me rajonin, lidhen me faktorë të shumtë, që nga niveli i zhvillimit të ekonomisë deri te faktorët...

Pagat në privat u rritën me ritme 3 herë më të larta se në shtet, në korrik-shtator

Pagat ne sektorin privat u rriten me ritme tre herë më të shpejta se në sektorin privat gjatë tremujorit të tretë të vitit 2022. INSTAT...

Familjet shqiptare përballen me ortekun e rritjes së kësteve të kredive

Nga Gjergj Erebara Janë dy lajme që po kalojnë pa u vënë re: Lajmi i parë ka lidhje me buxhetin e shtetit. Qeveria ka dorëzuar...

Subscribe