Elon Musk godet bordin e drejtorëve të Twitter, ndërmerr veprime të reja për të kufizuar fuqinë e punonjësve

CEO i ri i Twitter, Elon Musk u bë “drejtori i vetëm” i Twitter të hënën pasi pushoi bordin e drejtorëve të kompanisë së mediave sociale.

Lëvizja u bë zyrtare në një dosje që deklaronte se anëtarët e bordit, i cili përfshinte disa drejtues të lartë të shkarkuar së fundmi, nuk ishin më drejtorë “në përputhje me kushtet e marrëveshjes së bashkimit”, raportoi CNN.

Musk gjithashtu ndërmori veprime për të kufizuar aftësinë e punonjësve të Twitter për të moderuar përmbajtjen dhe për të zbatuar rregullat shpesh të kritikuara të asaj platforme.

Bloomberg News raportoi se “shumica” e ekipit të “Trust and Safety” të Twitter “nuk janë në gjendje të ndryshojnë ose penalizojnë llogaritë që thyejnë rregullat rreth informacionit mashtrues, postimeve fyese dhe gjuhës së urrejtjes”, përveç rrethanave ekstreme në të cilat mund të ndodhë dëm në botën reale nëse veprimi bëhet nuk merret.

Te rekomanduar

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Marketing

Lexo mË tej