“Jam dakord me Hitlerin”, thotë pedagogia e Ekonomikut në Tiranë

Një mësimdhënëse me grada të larta akademike ka habitur sot kolegët dhe lexuesit e tjerë në rrjetin Linkedin, duke cituar Adolf Hitlerin!

Prof.Dr. Besa Shahini (e cila ka emër të njëjtë me ish-ministren e arsimit) është pedagoge pranë Departmentit të Statistikës dhe Informatikës së Aplikuar pranë Fakultetit të Ekonomisë, Universiteti i Tiranës.

“Ji krenar për popullin tënd, kur nuk ke arsye të turpërohesh nga asnjë prej klasave të tij shoqërore” – është një thënie nga më racistet e Hitlerit.

Profesore Shahini e ka marrë këtë shprehje dhe thotë se është dakord me Hitlerin në këtë rast. Më pas shkruan në anglisht:

“Zgjodha sot të citoj Hitlerin dhe realisht mendoj si ai, në kontekstin tonë politik kjo do të thotë:

“Ji krenar për qeverinë tënde, kur nuk ke arsye të turpërohesh nga asnjë prej anëtarëve të saj”.

Postimi ka ngjallur habi dhe reagime.

Profesori i njohur Fatos Tarifa i është përgjigjur koleges në Linkedin me fjalët: “Sa krahasim aspak i mençur. Dhe nga një profesore!! Shokuese”.

Te rekomanduar

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Lexo mË tej