Rritja e çmimit të patentave, qytetarët dynden drejt qendrave shëndetësore për t’u pajisur me dokumentacionin përkatës

Rritja e çmimit për t’u pajisur me patentë ka bërë që qytetarët e Elbasanit të dynden nëpër qendrat shëndetësore për të marrë dokumentet që bëjnë të mundur nisjen e procedurave për pajisjen me lejen e drejtimit.

Në pamje duken qytetarë të shumtë të cilët prisnin në rradhë me orë të tëra që të shkonin tek specialistët dhe të pajiseshin me vërtetimet përkatëse për plotësimin e formularit.

Lejet e drejtimit që deri më tani kushtoni rreht 450 mijë lekë të vjetra priten që të dyfishohen dhe të shkojnë 850 mijë lekë të vjetra. Drejtoria e përgjithshme e Transportit Rrugor ka firmosur marrëveshje me grupet e interesit që përfshin rreth 300 autoshkolla në të gjithë vendin.

Sipas autoriteteve me çmimin e ri do të ulen abuzimet. Vendimi i ri rrit gjithashtu edhe orët e teorisë që shkojë deri në 36 seanca, të cilat do të bëhen për 15 dite.

Ndërkohë përsa i përket praktikës seanast do të zgjasin nga 40 minuta dhe do të jenë 34 seanca jo 25 sa ishin deri më tani.

Te rekomanduar

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Marketing

Lexo mË tej