Edhe Vilmës së Check-up, Ilir Beqja i ka dhënë falas 317 mjedise, energjinë, ujin e mjekët

Hetimi i SPAK për aferën e pajisjeve kirurgjikale, përveç vjedhjes afro 70 milionë Euro me falsifikim të kostos, ka zbuluar edhe favorizimin që Ilir Beqja i ka bërë koncesionarëve Ilir Rrapaj e Umbro Staccini, duke u dhënë mjediset mjekësore falas dhe miliona lekë në vit energji e ujë të paguara nga Ministria e Shëndetësisë.

Por sipas dokumenteve zyrtare, rezulton se të njëjtin favorizim financiar me pasuritë publike, ose më saktë vjedhje të organizuar, ish-ministri Ilir Beqja ia ka mundësuar dhe Vilma Nushit me koncesionin “Check-up”.

Sipas Kontratës Nr. 30821/20, datë 7 janar 2015 të firmosur nga  Ilir Beqja, thuhet se për koncesionin e kontrollit mjekësor, janë vënë në dispozicion pa pagesë qiraje, mjediset e kompletuara që “3P Life Logistic” e PPP “Check-up”, do përzgjedh në spitalet, klinikat dhe qendrat shëndetësore të çdo qendre banimi të Shqipërisë.

O SPAK! Edhe Vilmës së Check-up, Ilir Beqja i ka dhënë falas

Duke përfituar nga ky favorizim, Vilma Nushi ka uzurpuar 317 mjedise mjekësore shtetërore falas në spitalet, klinikat, ambulancat e qendrat shëndetësore të zonave, për të cilat prej 8 vitesh nuk paguan qira, paçka se bënë biznes privat 11 milionë Euro në vit me taksat publike.

Madje, përveçse nuk paguan as 1 qindarkë qira; në një nga pikat e kontratës, Ilir Beqja i njeh Vilma Nushit edhe këtë të drejtë: – Nëse qendrat shëndetësore shtetërore krijojnë pengesa të çdo lloji në qendrat shëndetësore, ministria detyrohet t’i paguajë Vilma Nushit, dëmshpërblim financiar në vlerën që e cakton vetë Vilma.

Përveç mjediseve mjekësore falas, kompania private e “Check-up”, prej 8 vitesh nuk paguan as energji elektrike e ujë, por i paguan Ministria e Shëndetësisë, duke u kaluar si fond shpenzimesh qendrave shëndetësore, madje gjatë viteve 2016-2012, ministria ka paguar dhe rikonstruksionin e mjediseve ku bën biznes Vilma Nushi.

Në favoret e tjera, përfshihet dhe përdorimi i mjekëve e infermierëve të shtetit, për të kryer “Check-up”; madje, u është lënë detyrë të plotësojnë numrin e kontrolleve mjekësore që u ka caktuar Vilma Nushi.

Ndryshe, Drejtorët e Shëndetësisë në prefektura, i paralajmërojnë me largim nga puna dhe gjobitje, sa vlera e numrit të munguar të Check-up, që është 15 mijë e 370 lekë të vjetra për 1 person, të cilat mjekëve e infermierëve u mbahen në pagë.

Siç shihet, krye hajduti Ilir Beqja, të cilin nuk ka këllqe ta prek as SPAK-u, ka përdorur të njëjtën skemë vjedhje e favorizimesh me asetet publike, tamam si me koncesionin e pajisjeve kirurgjikale, madje koncesionin e “Check-up” e ka përjashtuar nga taksat e tatim-fitimi./Pamfleti

Te rekomanduar

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Lexo mË tej