Gjuetia e paligjshme në Liqenin e Shkodrës, prefektja kërkon ngritjen e Task Forces

Problematikat në liqenin e Shkodrës mblodhën në një tryezë diskutimi aktorët përgjegjës në prefekturën e qarkut Shkodër. Prefektja Majlinda Angoni tha se kemi nxjerrë keq-menaxhime të liqenit të Shkodrës, siç janë: peshkimi i paligjshëm me inverter, janë dëmtuar specie të ndryshme, vijon peshkimi me binarë në pjesën ku fillon lumi Buna, peshkimi në Dajlan ka bllokuar lëvizjen e 14 specieve nga liqeni i Shkodrës drejt detit Adriatik, si edhe prania e peshkatarëve të pa liçensuar

Më tej, Angoni tha se Bashkia Shkodër ka përgjegjësi për përmirësimin e derdhjes së ujërave të zeza në lumin Buna, ndërkohë problem janë edhe ndërtimet e paligjshme që kanë ngushtuar shtratin e vjetër të lumit Buna

Për këto problematika, Angoni theksoi se do të ngrihet një task-force, ku do të jenë të përfshira AKU dhe policia kufitare.

Te rekomanduar

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Marketing

Lexo mË tej