Grotesku/ Bandat kriminale vëzhgojnë policinë e Shkodrës me kamera

𝐒𝐡𝐤𝐨𝐝𝐞̈𝐫/ 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐚 𝐜̧𝐦𝐨𝐧𝐭𝐨𝐧 𝟐𝟏 𝐤𝐚𝐦𝐞𝐫𝐚 𝐭𝐞̈ 𝐯𝐞𝐧𝐝𝐨𝐬𝐮𝐫𝐚 𝐧𝐞̈ 𝐬𝐡𝐭𝐲𝐥𝐥𝐚𝐭 𝐞𝐥𝐞𝐤𝐭𝐫𝐢𝐤𝐞, 𝐧𝐞̈ 𝐫𝐫𝐮𝐠𝐞̈, 𝐩𝐞̈𝐫 𝐭𝐞̈ 𝐦𝐛𝐥𝐞𝐝𝐡𝐮𝐫 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐜𝐢𝐨𝐧, 𝐩𝐞̈𝐫 𝐪𝐞̈𝐥𝐥𝐢𝐦𝐞 𝐤𝐫𝐢𝐦𝐢𝐧𝐚𝐥𝐞.
Kamerat e vendosura nga persona apo grupe kriminale kishin për qëllim edhe marrjen e informacionit për lëvizjet e Policisë.
Strukturat hetimore të DVP Shkodër, bazuar në informacionet e siguruara nga inteligjenca informative, për vendosjen e disa kamerave në shyllat elektrike, në aksin rrugor “5 Heronjtë”, deri në bypassin e Shkodrës, dhe nga “5 Heronjtë”, deri të rrethrrotullimi i Dobraçit, me qëllim mbledhjen e informaconit për qëllime kriminale, si dhe për të monitoruar lëvizjet e Policisë, kanë organizuar punën për identifikimin e personave që kishin vendosur këto kamera dhe çmontimin e tyre.
Mbështetur nga shërbimet operacionale dhe ato të Forcës së Posaçme “Shqiponja”, strukturat hetimore të DVP Shkodër kanë çmontuar dhe sekuestruar 21 kamera të lidhura nëpërmjet celularit, nga të cilat 8 të instaluara në vende dhe sheshe publike, në aksin rrugor nga rrethrotullimi “5 Heronjtë” deri tek rrethrrotullimi i parë i bypassit të Shkodrës, ndërsa 13 të tjera të instaluara në aksin rrugor nga rrethrrotullimi “5 Heronjtë” deri te rrethrrotullimi i Dobraçit.
Kamerat e sekuestruara ishin vendosur pa lejen përkatëse të organeve kompetente. Vendosja e tyre është në kundërshtim me Ligjin 9887, datë 10.03.2008 “Mbrojtja e të dhënave personale” dhe përbën veprën penale “Ndërhyrje të padrejta në jetën private”, që parashikohet nga neni 121 i Kodit Penal.
Në bashkëpunim me Prokurorinë vijon puna intensive për identifikimin e personave që kanë instaluar kamerat dhe për zbardhjen e plotë të qëllimit të vendosjes së këtyre kamerave.

Te rekomanduar

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Marketing

Lexo mË tej