Një stuhi gjeomagnetike pritet të godasë Tokën në ditët në vijim, cilat mund të jenë pasojat

Një stuhi gjeomagnetike mund ta godasë Tokën në ditët në vijim. Paralajmërimi është bërë nga Administrata Kombëtare Amerikane për Oqeanet dhe Atmosferën. Buletini hapësinor paralajmëron se një sasi e dhunshme masive Koronale e Diellit (CME) që daton që nga 15 korriku ka lëshuar një rrymë plazme që do të godasë fushën magnetike të Tokës deri më 23 korrik.

Kjo do të shkaktojë stuhi gjeomagnetike në planetin tonë. Megjithatë, sipas parashikimeve, këto do të jenë dukuri me rëndësi më të vogël.

Reja e materialit e nxjerrë nga Dielli mund të ndërhyjë në magnetosferën e Tokës. Aktualisht, disa shërbime të vëzhgimit dhe parashikimit hapësinor të motit  (të tilla si NOAA dhe Space Ëeather) kanë raportuar për stuhi të vogla gjeomagnetike.

Megjithatë, fenomene të këtij lloji mund të kenë edhe pasoja të papritura dhe më të rënda. Për shembull, ndërhyrje në radio, dëmtime të satelitëve, ndërprerje të internetit apo edhe ndërprerje të energjisë elektrike.

Te rekomanduar

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Marketing

Lexo mË tej