Radiografia e 600 mijë votuesve opozitarë

Nga Eduard Zaloshnja

Berisha deklaroi dje se 600 mijë shqiptarë votuan më 14 maj për opozitën, dhe në fakt, rreth 600 mijë votuan vërtet për kryebashkiakë opozitarë, teksa rreth 800 mijë votuan për kryebashkiakë socialistë (disa votues u ngatërruan në plotësimin e fletëvotimit dhe ai u rezultoi i pavlefshëm). Por Berisha nuk dha detaje për çfarë kryebashkiakësh opozitarë votuan ata 600 mijë shqiptarë…

Në vijim mund të gjeni një radiografi të përafërt të votuesve opozitarë, që tregon se ata votuan për kryebashkiakë berishistë, metistë, bashistë dhe të pavarur. Dhe jo të gjithë këta mund të futen në një thes të përbashkët…

*Shënim: Kandidatët berishistë për kryebashkiakë u mbështetët në terren nga votues metistë, ndërsa kandidatët metistë për kryebashkiakë u mbështetën në terren nga votues berishistë. Kandidatët bashistë dhe të pavarur për kryebashkiakë garuan vetëm në një numër të kufizuar bashkish.

Radiografia e 600 mijë votuesve opozitarë

Te rekomanduar

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Lexo mË tej