Zbardhet dosja e Britanisë për Berishën: I korruptuar, ka përdorur lidhjet kriminale për të pasuruar veten dhe rrethin e ngushtë

Ish-deputeti i Partisë Demokratike Azgan Haklaj ka publikuar një pjesë të dosjes së britanikëve për shpalljen ‘non grata’ të ish-kryeministrit Sali Berisha. Dokumenti i publikuar daton më 19 korrik 2022 dhe ia bën të qartë Berishës se nuk mund të udhëtojë drejt Anglisë.

Në të thuhet se Sekretari i Brendshëm ka urdhëruar personalisht që Sali Berisha të përjashtohet nga Mbretëria e Bashkuar për arsye kriminaliteti dhe korrupsioni.

Po ashtu në letër thuhet se Berisha ka lidhje me grupet e krimit të organizuar dhe kriminelët që kanë paraqitur një kërcënim për sigurinë publike në Shqipëri dhe në MB dhe se është i gatshëm t’i përdorë këto lidhje për tej ambiciet e tij politike.

Letra e plotë:

I nderuar zoti Berisha,

Qëllimi i kësaj letre është t’ju informojë se më 19 korrik 2022, pas shqyrtimit më të kujdesshëm, Sekretari i Brendshëm urdhëroi personalisht që ju të përjashtoheni nga Mbretëria e Bashkuar për arsye kriminaliteti dhe korrupsioni mbi bazën se prania juaj në Britania e Madhe nuk konsiderohet e favorshme për të mirën publike si rezultat i vlerësimit se ju keni lidhje të qarta me grupet e krimit të organizuar dhe kriminelët që kanë paraqitur një kërcënim për sigurinë publike në Shqipëri dhe në MB dhe se jeni të gatshëm t’i përdorni këto lidhje për më tej ambiciet tuaja politike dhe vlerësimin se keni përdorur pozitat tuaja të zgjedhura për t’u përfshirë në korrupsion dhe sjellje kriminale për të pasuruar veten dhe rrethin tuaj të ngushtë, në veçanti ish-këshilltarin tuaj zgjedhor Damir Fazlliç, të cilin më pas e mbrojtët kur u shfaqën prova të kriminalitetit.

Vendimi u vërtetua nga Sekretari i Brendshëm sipas seksionit 2C të Aktit të Komisionit Special të Apelimit të Emigracionit të vitit 1997. Efekti i kësaj është se çdo rishikim i përjashtimit tuaj, me aplikim, mund të ndërmerret nga Komisioni Special i Apelimit të Emigracionit (SIAC).

Udhëtoni në Mbretërinë e Bashkuar

Ju nuk duhet të përpiqeni të udhëtoni në Mbretërinë e Bashkuar pasi do t’ju refuzohet hyrja.

Duke qenë se jeni përjashtuar nga Mbretëria e Bashkuar nga Sekretari i Shtetit, ju jeni dikush në lidhje me të cilin një transportuesi mund t’i refuzohet autoriteti për të transportuar në MB sipas paragrafit 14(e) të Skemës së Autoritetit për Mbajtjen 20211, Ju nuk duhet përpjekje për të udhëtuar në Mbretërinë e Bashkuar, qoftë edhe për qëllime tranziti

Në përputhje me Aktin e Mbrojtjes së të Dhënave 2018, Home Office i trajton të gjitha informacionet personale në fshehtësi. Megjithatë, një informacion i tillë mund t’u zbulohet departamenteve të tjera qeveritare, agjencive, autoriteteve lokale, policisë, qeverive të huaja dhe organeve të tjera për qëllime imigrimi ose për t’i mundësuar ata të kryejnë funksionet e tyre.

Te rekomanduar

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Lexo mË tej